Belföld

Kik akarják lejáratni Pintért?

A belügyminiszter nem árul el részleteket, pedig a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint ez nem az ő magánügye.

Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Nemzetnek beszélt arról, hogy külföldi szervezetek próbálták meg többször lejáratni, olyan, a személyéhez köthető eseményeket akartak kreálni, melyek soha nem történtek meg. Azóta sem válaszolt egyetlen olyan kérdésre sem, hogy mely országok akartak ellene karaktergyilkosságot elkövetni és az elmúlt években ez hányszor történt meg.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Népszabadsággal közölte, hogy levélben kért részletes tájékoztatást a tárcavezetőtől arról, hogy kik, hogyan, mikor akarták lejáratni. Mint mondta, a testület soha nem kapott olyan tájékoztatást, hogy bármely állami vezető külföldi szervek lejáratási törekvésének célpontjává vált. Márpedig ha valóban volt ilyen kísérlet, az nem a miniszter magánügye, ugyanis ő felügyeli a rendőrséget és a polgári elhárítást és tagja a kormány nemzetbiztonsági kabinetjének is.

Molnár azt mondta, ez nem játék, ilyesmivel felelős politikus nem viccelődik, ilyet nem talál ki és nem is használja fel az efféle eseteket rövid távú politikai céljaira, „nem feltételezi Pintér Sándorról, hogy csak azért dobta be” ezt, hogy elterelje a figyelmet a kormányzat számára kínos témákról.

„Ha a helyzet valóban ilyen súlyos, akkor a belügyminiszternek erről nem sajtóinterjúban kell beszélnie, hanem az illetékes bizottságok előtt, számot adva az őt és a Belügyminisztériumot ért támadások veszélyeiről, forrásairól és törekvéseiről” – közölte Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, aki jelezte, hogy az ügyben kezdeményezi az illetékes parlamenti bizottságok összehívását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik