Belföld

DK: rombolás, hogy a kormány stadionokra költ

A Demokratikus Koalíció "felfoghatatlan mértékű" rombolásnak tartja, hogy azt Orbán-kormány üresen álló stadionokra költi a pénzt a szegények támogatása helyett.

“A hírek szerint az Orbán-kormány újabb 4 milliárd forintot csoportosított át stadionokra, a Nemzeti Stadionfejlesztési Program kerete így már 26,3 milliárd forintra bővült. A magyar futball nézettsége eközben történelmi mélységekbe süllyedt, az átlagnézőszám jó indulattal is 2500. A még 4 milliárd forinttal megemelt stadion-kerettel egyidejűleg megszüntetett rendszeres szociális segély jól jelzi, hogy a korrupt kormány miként is tekint a 4 millió szegénységben élő magyar emberre” – közölte a Demokratikus Koalíció.

Gyurcsány Ferenc pártja szerint a jövő évi költségvetésben a stadionokra elkülönített 58 milliárd forint majdnem a háromszorosa annak, amennyi az M0-s fizetőssé tételéből befolyhat. Az ellenzéki párt azt is felrója a kormánynak, hogy fejenként több millió forintot fordít egy szurkoló támogatására ahelyett, hogy inkább néhány ezer forintot egy mélyszegénységben élőre szánna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik