Belföld

Orbán elleni puccstól tart Rogán

Szerinte az amerikaiak előnytelen megállapodást akarnak Magyarországra erőltetni, azért folytatnak politikai aktivitást a térségben.

Bencsik András Békemenet-szervező írta meg vasárnap Facebook-oldalán, hogy úgy tudja, egy Budapesten rendezett külpolitikai konferencia résztvevői arról beszéltek: Orbán Viktor miniszterelnököt „belső konspirációval” kell a miniszterelnöki székből eltávolítani. Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető hétfőn a Kossuth rádióban elmondta: megdöbbent Bencsik értesülésén, és fejtegetni kezdte, hogy az országnak saját függetlenségét kell megvédenie, ha „külső nagyhatalmak megpróbálnak másik vezetőt az országra erőltetni”.

A Fidesz Orbán Viktort jelölte miniszterelnöknek a parlamenti választások előtt, az emberek pedig ennek tudatában szavaztak a pártra, a frakció ezért végig kitart amellett, hogy ő legyen a kormányfő – mondta Rogán. Szerinte az Egyesült Államok azért folytat politikai aktivitást a térségben, mert jövő tavasszal napirendre kerül az amerikai-magyar szabadkereskedelmi megállapodás. Ebben Amerika előnytelen megoldásokat akar ráerőltetni Magyarországra, melyek „hasonló következményekkel járnának – megszorítások, elbocsátások –, mint az IMF-megállapodás” – közölte.

Az útdíj kapcsán azt mondta, hogy a Fidesz nem vesz részt az MSZP által kezdeményezett kedd reggeli ülésen, mert politikai cirkusznak, színjátéknak tartja az ellenzék lépését. A szocialisták azért kezdeményeztek rendkívüli ülést, hogy határozati javaslatban rögzítsék: az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok jövőre is díjmentesen használhatóak maradjanak. Rogán szerint viszont a sztrádadíjak megállapítása a kormány hatáskörébe tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik