Belföld

Pusztító időjárásra figyelmeztetnek

Kilenc megyében kell ma tomboló szélre számítani, de alapvetően napos idő lesz és zápor csak elvétve lehet. A hét elején akár 14 fok is lehet.

Vasárnap:

Reggel keleten is csökken a felhőzet, a nap nagy részében az időnként megnövekvő felhőzet mellett sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki.

Az északnyugati, nyugati szél vasárnap többfelé viharossá fokozódik, ezért kilenc megyében elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Várhatóan délig a Dunántúlon és a középső országrészben helyenként 60-80 km/órás széllökések valószínűek, a Dunántúl északi, északnyugati részén akár 80-90 km/h-s széllökés sem zárható ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 6 és 10 fok között alakul.

Hétfő:

Észak felől növekszik, vastagszik a felhőzet, hosszabb naposabb időszakok délen, és elsősorban délelőtt lehetnek. Inkább csak északkeleten valószínű helyenként záporeső. A nyugati, délnyugati szél szél hozzávetőleg a Budapest-Debrecen vonaltól északra többfelé megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Kedd:

Többnyire gyengén felhős, napos idő várható, inkább csak északkeleten, északon lehetnek felhősebb körzetek. Legfeljebb az északkeleti határvidéken fordulhat elő jelentéktelen záporeső. Északkeleten időnként megerősödik a nyugati, délnyugati szél.

Éjjel a hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szerda:

A jelenlegi előrejelzések szerint karácsony első napján gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A nyugati, délnyugati szél elsősorban északkeleten többfelé megélénkül.

A hőmérséklet hajnalban -1 és +5, napközben 8 és 13 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik