Belföld

Kövér: valami kezd megbicsaklani a Fidesz tartásában

kövér lászló (kövér lászló)
kövér lászló (kövér lászló)

A házelnök szerint eddig nem volt törésvonal a pártban, ám Lázár János hátbatámadós kijelentése után már lehet.

A fideszes belvitákról készített összeállítást a Hír TV, amelyben Kövér László, az Országgyűlés elnöke is megszólalt. A nyílt konfliktus azzal kezdődött, hogy Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke név nélkül kritizálta párttársait. Pokorni szavaival akkor Kövér is egyetértett, Lázár János a Figyelőben viszont már hátbatámadásnak nevezte ezeket.

Kövér most a Hír TV-nek azt mondta: egy figyelmeztetésnek tartja inkább a veteránok által mondottakat, “amit ugyanígy szó szerint ebben a formában megismételhetnék, címezhetném a fiatal harcosoknak is, ha felvenném ezt a kesztyűt, ha úgy látnám, hogy ez egy értelmes vita” – tette hozzá.

Leszögezte: ők nem támadtak hátba senkit. „Van egy politikai realitás: a Fidesszel szimpatizáló értelmiségiek és nem értelmiségiek, aktivisták, szimpatizánsok úgy gondolják, hogy valami kezd megbicsaklani a Fidesz tartásában, önazonosságában. Ezt a problémát fel kell ismeri és kezelnünk kell, és egymásban partnert, nem pedig ellenséget kell látnunk” – mondta Kövér.

Kövér szerint eddig nem volt, de Lázár János kijelentése után már lehet törésvonal a Fideszen belül. „Eleddig ha valaki ezt megkérdezte volna, vagy meg is kérdezte négyszemközt tőlem, a legteljesebb, őszinte meggyőződéssel tagadtam, hogy ilyen törésvonal, vagy pláne rivalizálás létezik. Most már közelebb jutottunk ahhoz, hogy létezzen. Ami egyszer kimondatott, az a valóság dimenziójába lépett” – jelentette ki a házelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik