Belföld

Riasztást adtak ki a köd és az ónos eső miatt

Jegesedés Nógrád megyében (ónos eső, )
Jegesedés Nógrád megyében (ónos eső, )

Pest, Heves és Nógrád megyében csúszós utakra, Dél-Dunántúlon, és az Alföld déli részén pedig rossz látási viszonyokra számíthatnak az autósok.

Első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre a szerda estétől a Dél-Dunántúlon, éjjel az Alföld déli részén is kiterjedt, sűrű köd képződése miatt, mint írják a ködök némelyike csütörtök napközben csak nehezen oszlik fel. Emellett hajnalban a középső országrész északi harmadán (Pest, Heves, Nógrád megyékben) néhány helyen kis mennyiségű ónos eső előfordulhat. Az OMSZ szerdán az ország középső területein az ónos eső veszélye miatt, több déli megyében pedig a sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést csütörtökre.

Forrás: met.hu

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, párás, eleinte néhol ködös időre van kilátás. Naposabb területek főként a Dunántúlon lehetnek. Helyenként kisebb eső előfordul, jelentős mennyiségű csapadék azonban nem valószínű. A délnyugati szél néhol megélénkül. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, a tartósabban ködös területeken lesz legkevésbé enyhe idő. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő – derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Pénteken délen akár több órás napsütésre is számítani lehet, viszont az északi, északkeleti megyékben általában erősen felhős lesz az ég, néhol még a köd és párásság is megmaradhat napközben. Kisebb eső is előfordulhat, főként a felhősebb északi területeken. A délnyugati szél olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9, 14 fok között alakul, de északkeleten csupán 5, 8 fok valószínű.

Szombaton kezdetben változóan, majd a déli óráktól már csupán gyengén felhős lesz az ég. A nap első felében elszórtan kisebb eső, kis eséllyel zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül, az északi megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között várható.

Vasárnap többnyire napos idő lesz nappali gomolyfelhő-képződéssel. Elszórtan alakulhat ki zápor. Az északnyugati szél megerősödik, az északi tájakon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 5, míg délnyugaton 10 fok közelében alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik