Belföld

Orbánt nem érdekelte a segélykérés

A csokit foggal feltépte és befalta, az üzenetet el se olvasta a miniszterelnök.

Birta Zsolt negyvenegy éves miskolci dohányértékesítő és családja is szerepelt azoknak a csokiknak a csomagolásán, melyeket parlamenti képviselőknek osztottak ki hétfőn – írja a Népszabadság. A csokipapírokon segítségkérő üzenet volt: azt kérték a politikusoktól, hogy ne szavazzák meg az új dohányipari törvényt, mert sokan elveszítik miatta a megélhetésüket.

A négygyermekes családapa elmondta: azt nem bánta, hogy Orbán megeszi a csokit, elvégre erre szánták, az viszont jobban fájt, hogy meg se fordította a papírját, nem olvasta el, mi van ráírva, pedig az volt a cél, hogy eljusson az üzenet a döntéshozókhoz. A családi kép mellett ez állt a csomagoláson: „Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek teljesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre”.

 Alfahír / mecsekalja.tumblr.com 

Birta esztergályosként végzett, de nem tudott már elhelyezkedni, mert jött a rendszerváltás, a nagy üzemek bezártak, szaktudására nem volt szükség. Így kereskedőnek állt, először borokkal foglalkozott, majd tizenöt éve már dohányértékesítéssel foglalkozik. „Jól végzem a munkámat, saját hibámból sosem kerültem volna utcára” – mondta, hozzátéve, hogy azért vállaltak nagy családot, mert úgy gondolták, hogy ez a tevékenység biztos megélhetést nyújt nekik. „Nagyon kiszolgáltatottnak érzem magam, hogy ezt egyetlen tolvonással tönkre lehet tenni” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik