Belföld

Orbán tudtával szólt be Lázár Pokorninak

Átgondolt koncepciónak tűnik Lázár János visszavágása Pokorni Zoltánnak, olyannyira, hogy nem egyszemélyes, hanem Orbán Viktorral egyeztetett akcióról van szó.

“Lázár a legnagyobb veterán, Orbán Viktor tudtával, és beleegyezésével kezdett bele a belső háborúba” – állították az Indexnek fideszes források a Lázár-Pokorni konfliktusról. Mint ismert, Pokorni előzőleg kritizálta a Fidesz prominens politikusainak egy részét urizálásuk és luxuskiadásaik miatt, mire Lázár a Figyelőnek adott interjújában hátbatámadásnak nevezte a XII. polgármester bírálatát.

A két politikus közötti pengeváltás hátterét feltérképezve az Index azt írja, a pártban “többen biztosra veszik, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter gondosan megbeszélte Orbánnal az akciót, amely átgondolt műveletnek tűnik”. A cikk szerint Lázár, aki amúgy is heves vérmérsékletű, nem várt volna három hetet a visszavágással, és generációs alapon határozta meg a konfliktust. A hírportál tudni véli, hogy Lázár egy többszereplős terv alapján figyelmeztette Pokornit és rajta keresztül mindenkit, aki bírálja a kormány politkáját.

Pokorni személyesen is találkozott az elmúlt három hétben Orbán Viktorral, de az urizálós beszólásról nem tett említést a miniszterelnök – írja a lap. A Fidesz első vonalából egy ideje már kiszorult hegyvidéki polgármester “azzal húzta ki a gyufát”, hogy nyilatkozatával felrúgta a pártban több mint tíz éve működő belső szolidaritást.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik