Belföld

Hétfőn Moszkvában tárgyal Szijjártó, talán Paksról is

Sajtóértesülések szerint az orosz energetikai miniszterrel találkozik hétfőn Moszkvában Szijjártó Péter külügyminiszter.

Egy hónapon belül másodszor utazik Moszkvába a külügyminiszter. Legutóbb november 19-én járt az orosz fővárosban, most Alekszandr Novak energetikai miniszterrel találkozhat – írja a vs.hu.

A megbeszélésen akár Paks kérdése is szóba kerülhet, ugyanis Novak kedden jelentette be, hogy az alacsony olajárak miatt Oroszország törölhet egyes olajipari beruházásokat. A szankciók és az alacsony energiaárak okozta gazdasági problémákat, a rubel értékvesztését már egyre nehezebben kezeli Moszkva – írja a portál – ezért is tárgyalhatnak Paks 2-ről is a vezetők.

Lázár János ma megjelent, a Figyelőnek adott interjújában azt mondta: van mód kihátrálni a projektből, azonban elsődleges céljuk nem ez. A Népszabadság információi szerint ugyanakkor vagy az oroszok építik Paks 2-t vagy senki, mivel egyedüliként kínáltak kedvező kondíciójú, sávos kamatozású finanszírozási hitelt a beruházáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik