Belföld

Habony ellen kezdeményezett vizsgálatot a PM

Orbán Viktor Raszputyinjának hivatalos beosztása nincs, saját irodája mégis van a Századvégnél – írja a párt közleményében.

Vagyongyarapodási eljárást kezdeményez a Párbeszéd Magyarországért Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó ellen, akit „milliárdos munkanélküliként” említenek közleményükben. „Az elmúlt hetekben napvilágot láttak fotók, melyeken Habony Árpád volt koronaőr méregdrága luxuskiegészítőkkel fejezi ki szolidaritását az egyre elszegényedő emberekkel” – írják.

Barabás Richárd, a párt önkormányzati képviselője közölte, hogy miközben tízezrek tüntetnek napról napra dühösebben és százezrek lesznek napról napra elkeseredettebbek és szegényebbek, „az urizáló luxusjobboldal politikusai Rolex karórákkal a csuklójukon, Gucci táskákkal a vállukon próbálják elhitetni, hogy ők igenis törődnek az elszegényedő emberekkel”.

 MTI / Mohai Balázs

A párt felhívja a figyelmet arra, hogy Habony nem választott politikus és nem kormányzati tisztviselő, így nem kell vagyonnyilatkozatot tennie, „láthatatlanul gazdagodhat az adófizetők vérét szívva”, ezért felszólítják az adóhatóságot, hogy kezdeményezzenek vagyongyarapodási vizsgálatot ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik