Belföld

Századvég: támogatják a drogtesztet a magyarok

marihuana(210x140).jpg (marihuána, )
marihuana(210x140).jpg (marihuána, )

A Századvég Alapítvány felmérése szerint a magyar lakosság több mint fele egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével.

A Századvég által megkérdezettek többsége a bizonyos szakmákban végrehajtott drogteszteket is támogatja, és túl megengedőnek tartja a kábítószer-fogyasztás jelenlegi szabályozását.

A kutatás szerint a magyar lakosok jelentős többsége (80 százaléka) úgy látja, a kábítószer-fogyasztás jelentős probléma hazánkban. A megkérdezettek közel kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi törvények túl megengedőek. A felmérés alapján a magyar társadalom 86 százaléka továbbra is a könnyű drogok legalizálása ellen van.

Ami pedig a drogtesztet illeti: a válaszadók 57 százaléka egyetértene azzal, ha önkéntesen, szülői kérés alapján, a fiatalkorúak esetében lehetővé tennék az iskolákban a drogtesztek végrehajtását. Több támogatója volt annak a kormányzati javaslatnak, hogy bizonyos szakmák esetében (például politikusok, újságírók, rendőrök) kötelezővé tennék a drogteszteket. A lakosok 61 százaléka támogatja ezt az elképzelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik