Belföld

Mégis fizetniük kell az útdíjért a képviselőknek

útdíj (útdíj, matrica, autpálya)
útdíj (útdíj, matrica, autpálya)

Levették a napirendről a javaslatot, amely lehetővé tette volna, hogy a benzinkártyáról autópálya-matricát is lehessen fizetni – írta Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa.

Hétfőn a határozati házszabálytól eltérően vették napirendre azt a törvénymódosítást, amely révén a képviselők elszámolhatnák az autópálya-matrica díját. Eszerint erről kedd délelőtt kellett volna szavazni az Országgyűlésben. Szabó Szabolcs független képviselő szerint – aki a javaslatot nem szavazta meg – Facebook-bejegyzésében leírja, hogy mégsem lett végül szavazás.„Mindegyik frakció felmérte, hogy ezt benézték, ezért visszavonták a javaslatot” – írja.

Egy múlt héten benyújtott, az Országgyűlésről szóló törvény módosítására vonatkozó javaslattal lehetővé tették volna, hogy az üzemanyagkártyával ne csak üzemanyagot, hanem autópálya-matricát, helyközi tömegközlekedési jegyet és bérletet, helyi bérletet, valamint parkolási bérletet is vásárolhassanak a képviselők. Az üzemanyagkártyával felhasználható összeg azonban nem változna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik