Belföld

Nézegessen szép képeket a budapesti ködről!

köd, veszélyes köd (köd, veszélyes köd, időjárás, Duna)
köd, veszélyes köd (köd, veszélyes köd, időjárás, Duna)

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében tartós, sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat, de reggel tejben úszott a fél ország, így Budapest is. Galéria.

Kedden napközben többnyire erősen felhős, illetve borult idő várható, elsősorban a déli és keleti megyékben lehetnek felszakadozások, de estére mindenhol beborul az ég. A Nagykanizsa-Dunaújváros-Nyíregyháza vonaltól északra csak lassan javulnak a látási viszonyok, elsősorban az Alpokalján továbbra is makacsul megmaradhat a köd.

A ködös tájakon szitálás lehet, majd késő délutántól nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. Napközben mérsékelt déli, délkeleti szél várható, éjszakától egyre többfelé északnyugatira fordul a szél, amit a Dunántúlon erős széllökések kísérnek. A hőmérséklet csúcsértéke északon 2, 8, délen 9, 12 fok között alakul. Késő este 1, 7 fokra hűl le a levegő.

.

Szerdán eleinte borult lesz az ég, majd napközben átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet. Hajnalban és reggel még sokfelé valószínű eső, napközben azonban északnyugat-nyugat felől megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, némi napsütés délnyugaton és északkeleten lehet. Napközben még csak kisebb eső, szitálás lehet, estétől azonban észak felől több helyen is előfordulhat csapadék. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik