Belföld

Szépül a Simicska-uradalom Hárskúton

kozgep(960x640).jpg (közgép)
kozgep(960x640).jpg (közgép)

Nem tartózkodik sokat a Veszprém megyei uradalmánál a választási indulást fontolgató Simicska Lajos. A volt téeszközpontban apartmanokat alakítanak ki, a falu határában új istálló épült, és egy bevezető út is elkészült a Közgép jóvoltából. A település lakói leginkább munkára számítanak – derült ki a hvg.hu riportjából.

A településen egyelőre nem látszik, hogy az ország egyik leggazdagabb embere épít itt ki magának hátországot. Lenne hová tenni fejlesztési pénzt. „Fel kellene újítani a belterületi utakat és a járdákat, meg kellene oldani a vízelvezetést, de az óvoda és a művelődési ház is renoválásra szorul” – mondta el a hvg.hu-nak Veszprém megyei Hárskút fideszes polgármestere, Tábori Ferenc, hogy a 680 lelket számláló településének mire lenne leginkább szüksége.

A hárskútiak mindenesetre arra számítanak, hogy munkát adhat a „gazdag idegen”. Néhány embert már foglalkoztat is Simicska Lajos a településről. Az viszont egyáltalán nem foglalkoztatja őket, hogy Hárskútról bekerülhet valaki a parlamentbe.

Tábori Ferenc polgármester a hvg.hu-nak nem akart beszélni az üzletemberrel és feleségével zajlott tárgyalásairól, vagy arról, milyen benyomásai voltak róla. „Nem időszerű, hogy erről nyilatkozzam” – közölte. Azt viszont öntudatosan kijelentette: rendelkezik megfelelő kapcsolatokkal ahhoz, hogy a település sikerrel szerepeljen a fejlesztési pályázatokon. A helyi vállalkozásoktól befolyó mintegy 5,5 millió forint iparűzési adó elmondása szerint kevés dologra elegendő. Jól jönne, ha a Hárskúti Zrt. aktívabb lenne, és több embert foglalkoztatna.

Hárskút akkor került fel a politikai térképre, amikor Simicska Lajos nagyvállalkozó, a helyi Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. egyik tulajdonosa jelezte, fontolóra veszi részvételét a Veszprém megyei választókerületben kiírt időközi választáson, melyet Navracsics Tibor Brüsszelbe távozása miatt tartanak februárban.

Bár elterjedt, hogy nyár óta sokat tartózkodik itt a Fidesz – Orbánnal összeveszett – háttérembere, ezt a helyiek a hírportálnak nem erősítették meg. A volt téeszközpontban folyok a munka, apartmanokat alakítanak ki, a falu határában új istálló épült, és egy bevezető út is elkészült a Közgép jóvoltából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik