Belföld

Hajléktalanszálló nyílt nőknek

Hajléktalan (hajléktalan, ételosztás, )
Hajléktalan (hajléktalan, ételosztás, )

Ötven hajléktalan nőnek ad lehetőséget élete újrakezdéséhez, és összesen 200 főnek biztosít minden nap egy tál meleg ételt és nappali ellátást az Új Kezdet Háza a VI. kerületében.

Az elsősorban integráló szándékú program azért is kiemelt segítség a hajléktalan nőknek, mert országosan kevesebb hajléktalan intézmény van kifejezetten nőknek kialakítva. A hétfői megnyitással a téli krízis időszak előtt elkezdődhet a helyek feltöltése – közölte a beruházás kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-vel.

Komplex rehabilitációt nyújtanak

Az átmeneti szállót a novembertől április végéig tartó krízis időszakban 30-an veheti igénybe havi 15 000 forintért.

A most nyíló intézmény komplex rehabilitációs központként működik majd: a népkonyhán naponta 200 adag meleg étel ingyenes kiosztására van lehetőség, amelyet az ott lakókon kívül a kerület rászorulói is igénybe vehetnek. A nappali melegedőben naponta hetvenöten tudnak tisztálkodni, mosni, szociális ügyeket intézni, pihenni, televíziót nézni és újságot olvasni.

A rehabilitációs részlegen kínált komplex rehabilitáció célja pedig a testi és lelki felépülés, a munkába visszakerülés, és az önálló élet megteremtéséhez és fenntartásához szükséges kompetenciák erősítése.

3+2 évet lehet eltölteni itt

A szállóban a konyhák berendezését az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága támogatásával alakította ki a szervezet.

Az intézményben eltölthető három plusz két év alatt személyre szabott gondozási terv alapján próbálnak mindent megtenni a hozzájuk kerülő emberek újraintegrációjáért. A későbbi önálló élet megalapozásához pedig havonta kötelezően minden lakónak el kell különítenie megtakarítást.

Az Üdvhadsereg egy éve nyitotta meg hasonló elven működő férfi hajléktalanszállóját a VIII. kerületi Dobozi utcában és az Új Kezdet Háza a hetedik szociális intézmény az országban, amelyet egyház a rászorulók szolgálatába állít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik