Belföld

Eljött a hasznos ajándékok ideje[x]

Az ünnepekkor kiemelten fontos az ésszerű költekezés

A Cofidis legutóbbi Hitel Monitor kutatásából kiderül, a magyarok több, mint 70 százaléka tervez valamilyen nagyobb vásárlást vagy beruházást az év utolsó három hónapjában. Nem kell hozzá jósnak lennünk, hogy megállapítsuk: ezen nagyobb költések jelentős része a karácsonyhoz köthető. A vásárlási lázban érdemes megfontolni döntéseinket, és bizonyos esetekben a költségesebb, de hosszú távon hasznosabb ajándékokba fektetni pénzünket.



Elindult a vásárlási láz

Az Advent beköszöntével megjelent a szokásos karácsonyi reklámáradat, ami akkor is emlékeztet minket az ajándékok megvásárlására, ha esetleg kiment volna a fejünkből. Persze, legtöbben már hosszú ideje gondolkodunk a legmegfelelőbb meglepetések kiválasztásán, aminek a fantáziánkon kívül csak a pénztárcánk szabhat határt.

Drága, de nem értékálló ajándékok a fa alatt
A Cofidis Hitel Monitor kutatása rávilágít, hogy legtöbben, a magyarok 46 százaléka ruházati cikkekre fordítja költéseit ebben az időszakban, míg lakberendezési eszközökre 32, háztartási eszközökre 24 és szórakoztató elektronikára 20 százalék tervez nagyobb forrást elkülöníteni a családi kasszából. A KSH 2013 decemberére vonatkozó kiskereskedelmi adatai is hasonló arányokat mutatnak: kiugróan alacsony volt a bútorokhoz és műszaki cikkekhez kötődő kiskereskedelmi forgalom növekedése, a ruhák és szórakoztató elektronikai cikkek körülbelül 40 százalékához képest csupán 13 százalék emelkedést tapasztaltak.

A hasznos ajándékoké a jövő
Tavaly az év slágere a szórakoztató elektronika volt, ezen belül is a táblagépeket keresték a vásárlók. A Népszabadság év eleji cikkében rávilágított, hogy a karácsony utáni időszakban a piacra szabaduló garanciális termékek jelentős árcsökkenést okoztak, ezzel bosszantva a karácsonykor költekezőket. Ez a példa jól mutatja, hogy érdemes alaposan megfontolni, mibe fektetjük a pénzünket – a Cofidis szakértői szerint a hosszútávon értékálló, hasznos ajándékoké a jövő.

Érdemes összehasonlítani
A Cofidis Hitel Monitor kutatásából kiderül, hogy a megkérdezettek- közel negyede tervezi hitel vagy kölcsön felvételét nagyobb kiadásainak fedezésére. Emiatt ahogy a karácsonyi ajándékok árait és jellemzőit is összehasonlítjuk, érdemes az egyes pénzügyi szolgáltatók ajánlatait is górcső alá vennünk. A hitelpiacon fellelhető lehetőségek közül egy kedvező, igényekre szabható ajánlat a Cofidisé. A Megújuló Hitelbe épített extrák, mint a nagyobb összegű befizetésekkel rövidíthető és rugalmas futamidő, valamint az egyszerű igényelhetőség kiemelik az ajánlatok sűrűjéből és megkönnyítik a választást. A Megújuló Hitel 100 000 forinttól 800 000 forintos hitelösszegig vehető igénybe, így megfelelő anyagi hátteret adhat a nagyobb értékű, de hosszú távon is hasznos karácsonyi ajándékötleteknek.

További információk

Nincs titok: A Cofidis Magyarországi Fióktelepe alávetette magát a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódexnek. A THM 24,80%%, azzal, hogy a THM számítására a 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet 9. § (1) d) és 9. § (3) figyelembe vételével került sor arra figyelemmel, hogy a hitel összege 500.000,- Ft és a futamidő 46 hónap. A tájékoztatás nem teljes körű; a termékek feltételeit és részleteit a Cofidis Magyarországi Fióktelepének weboldalán (http://www.cofidis.hu/ ) a mindenkor hatályos Cofidis Megújuló Hitel általános szerződési feltételekben találja. A hirdetés nem minősül ajánlattételnek, a hitelbírálat jogát a Cofidis fenntartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik