Belföld

DK: Kövér rakassa vissza az EU-s zászlót!

Az európai uniós zászló visszahelyezését köveleti Kövér László házelnöktől a Demokratikus Koalíció (DK). A párt szerint nem állja meg a helyét az az indok, amivel Kövér eltávolíttatta a zászlókat.

Nemcsak az Országházon, de a képviselői irodaházon sincs kint már az Európai Unió zászlaja, mert Kovér László onnan is levettette. A lépést azzal indokolta, hogy csak ott indokolt a zászló kifüggesztése, ahol az unióval kapcsolatos tevékenység folyik.

A DK erre reagálva azt közölte, a Lisszaboni Szerződés 12. cikke szerint ugyanis a “nemzeti parlamentek tevékenyen hozzájárulnak az Unió jó működéséhez”, ennek részleteit külön jegyzőkönyv rögzíti. Gyurcsány Ferenc pártja úgy látja, a magyar parlament is számos unióval kapcsolatos tevékenységet végez. Emellett a képviselői irodaház ad otthont a magyar európai parlamenti képviselők irodáinak is, ilyen értelemben is európai intézmény.

“Éppen ezért felszólítjuk Kövér Lászlót, hogy először helyeztesse vissza az eltávolított uniós lobogót, utána pedig gondolkodjon el azon, hogy alkalmas-e arra, hogy egy európai ország törvényhozását vezesse” – írja a DK.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik