Belföld

Tavasztól új pihenőpontok várják a Körösök szerelmeseit

Új kikötők és pihenőpontok épültek a Körösökön Békésen, Szarvason és Kunszentmártonban 126 millió forintból. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott a LEADER térségeket átívelő projekt megvalósítására.

Az elnyert támogatást a projekt nyertes pályázói 30 millió forint önerővel egészítették ki – mondta el Hodálik Pál, a projektet vezető Körösök-Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke. A beruházások az érintett területeken befejeződtek, a vízi túrázókat tavasztól új pihenőpontok és kikötők várják Békés, Szarvas és Kunszentmárton között.

A Körösök vízi túraútvonalainak infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében felújították a békési kishajó kikötőt, bekapcsolták a Hármas-Körös vízitúra útvonalba a Szarvas és Békésszentandrási Holt Körös mintegy 30 kilométeres szakaszát, illetve mólót újítottak fel Szarvason a strand mellett csónak kikötési lehetőséggel. Kunszentmártonban pedig csónakok, kenuk, kishajók vízre szállásához szükséges móló és sólyapálya épült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik