Belföld

Rengeteg állami pénz hizlalta L. Simon cégét

Az elmúlt négy évben a Simon és Simon Kft. több mint 63 millió forint állami támogatást kapott, elsősorban a cég által megművelt földterületekre – írja a Blikk.

A fideszes politikus többségi tulajdonában lévő vállalkozás 2009-ben még csupán 2,8 millió forint állami támogatást kapott. Azt követően, hogy 2010-ben a Fidesz színeiben bekerült a parlamentbe, máris 6 milliót. 2011-ben pedig beindult a támogatási dömping, 21 millióval segítették a kft.-jét, 2012-ben 16 millióval, tavaly újabb 18 millióval, s ez év végéig az átutalt állami segítség összességében messze meghaladta a 63 millió forintot. Az idén ötmillió forintot nyert el csak gépvásárlásra – derül ki a Blikk cikkéből.

A Blikk kérdésére L. Simon kabinetjén keresztül azt válaszolta, hogy a támogatások mértéke és L. Simon László 2010-es parlamenti képviselővé választása között semmiféle összefüggés nincsen, szerintük a támogatások aránya sem változott 2010-et követően.

„L. Simon Lászlónak 57,7 százalékos többségi tulajdona van a Simon és Simon Kft.-ben, amely immár két évtizede gazdálkodik. A társaság jelenleg 70 hektárnyi szőlőt és gyümölcsöst művel. Az államtitkár az édesapja 2009-ben bekövetkezett váratlan halála óta irányítja a termelést, s mindezt természetesen a szabad idejében” – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik