Belföld

DK: reális lehetőség az előrehozott választás

A Demokratikus Koalíció (DK) kétnapos elnökségi ülésen összegezte a 2014-es év eredményeit. Elégedettek, jövőre pedig magasabb fokozatba kapcsolnak.

A Demokratikus Koalíció kétnapos, kihelyezett elnökségi ülésen tárgyalta meg a 2014-es esztendő politikai tanulságait és kezdte meg a jövő évi pártstratégia kidolgozását.

A párt testülete tisztességes eredményként értékelte, hogy a fiatal párt bejutott az Országgyűlésbe, az Európai Parlamentbe és a négy legnagyobb erő egyikeként – megerősítve társadalmi beágyazottságát – számos fontos önkormányzati pozíciót szerzett meg, fogalmaznak közleményükben.

A Demokratikus Koalíció elnöksége szerint reális lehetőség a 2016-os előrehozott választás, egyúttal új rendszerváltás szükséges. Új alkotmányra, a fékek és ellensúlyok rendszerének megerősített intézményrendszerére, a társadalmi közbizalom helyreállítása érdekében a közvetlen állampolgári részvétel kiszélesítésére, valamint a szegénység visszaszorítása és a szolidaritás megerősítése érdekében új társadalmi szerződésre van szükség – állítják.

A DK bejelentette: elnöksége, látva a kormánypárt népszerűségének zuhanását, felgyorsítja új programjának kidolgozását. Tájékoztatásuk szerint megkezdi a munkát a párt Új Köztársaságért Alapítványa, szakpolitikai csoportokat, műhelyeket állítanak fel.

A DK február 21-ére hívta össze a párt tisztújító és programadó kongresszusát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik