Belföld

Pénteken veszélyes lehet az időjárás

onos(960x640).jpg (ónos)
onos(960x640).jpg (ónos)

Hét megyére adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Van ahol ónos eső, máshol tartós köd várható, de az ország nagy részén kisüt a nap, és akár 10 fok is lehet napközben.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Heves megye, Nógrád és Tolna megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos meteorológiai szolgálat ónos eső és tartós köd miatt.

Péntek hajnalban és reggel elsősorban Pest, Nógrád és Heves megyében előfordulhat jelentéktelen (legfeljebb 1-2 tized mm) ónos eső. Főként Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyében éjszaka többfelé képződhet sűrű köd, amelyhez itt-ott ónos ködszitálás is társulhat. Az imént említett megyékben a köd napközben csak lassan oszlik fel.

Napközben mindenütt csökken a felhőzet, és az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Kora délelőttig néhol kisebb eső előfordulhat. Napközben egyre több helyen megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 10 fok között alakul. Késő estére -1, +4 fokig hűl le a levegő.

Szombaton kezdetben gyengén felhős időre számíthatunk, majd délután északnyugaton és északkeleten megnövekszik a felhőzet. Északon helyenként gyenge eső kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 fok között várható, de északkeleten 8 fok alatt, délnyugaton pedig néhol 13 fok fölött valószínű.

Vasárnap délen szakadozott, északon többnyire zárt felhőzetre számíthatunk. Helyenként kisebb eső előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan eső előfordulhat. Mérsékelt marad a szél. Éjszaka ködfoltok képződnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan eső előfordulhat. Mérsékelt marad a szél. Éjszaka ködfoltok képződnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik