Belföld

57 millióba kerültek a bukott fideszes kampánymobiljai

Balázs Árpád volt siófoki polgármester a kampányhajrában jelentette be, hogy minden nagykorú siófoki ingyen okostelefont kaphat a várostól.

A képviselőtestület csütörtöki döntése szerint azok, akiknek már van sorszámuk, megkapják a várostól a beígért ingyen okostelefont, új igénylést viszont már nem fogadnak el – írja az Index.

Balázs Árpád volt fideszes polgármester szeptember végén jelentette be, hogy a 18. életévüket betöltött siófokiak ingyen okostelefont kapnak a várostól, ha kiváltják az 1800 forintos Siófok-kártyát. Az önkormányzati választáson ennek ellenére is súlyos vereséget szenvedett független ellenfelétől, még a képviselő-testületbe se jutott be.

A választás után technikai hibákra hivatkozva leállították a telefonok átadását, csütörtökön pedig kiderült, hogy csak azok kapják meg, akik október 29-ig regisztráltak, ez 2170 embert jelent. Az ötlet 57 millió forintjába került a városnak – mondta az új polgármester, Lengyel Róbert, hozzátéve, hogy ha minden jogosult élne a lehetőséggel, az 238 milliós tétel lenne, amit a város nem engedhet meg magának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik