Belföld

Schiffer a kitiltásról: mindenkinek abba kell hagynia a maszatolást

Az LMP társelnöke Goodfriend válaszára vár, a magyar kormánytól pedig az infantilis bohóckodás abbahagyását kéri.

Schiffer András csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: november 10-én levelet küldött André Goodfriendnek, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége ügyvivőjének, melyben azt kérdezte, hogy a beutazási tilalommal sújtott magyar állampolgárokkal szemben felmerült-e bűncselekmény gyanúja. Mint mondta, egy megállapodás alapján az Egyesült Államok szolgáltathat adatot korrupciós gyanúval kapcsolatban.

Schiffer közlése szerint a mai napig nem kaptak választ és ha erre továbbra sem kerül sor, akkor arra a következtetésre kell jutniuk, hogy nem azok ennek a diplomáciai konfliktusnak a valódi okai, amiket hivatalosan megjelöltek a sajtóban.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a magyar kormány nem hagyja abba az infantilis bohóckodást és folytatja a maszatolást, akkor azt kell látni, hogy a magyar kormánynak van félnivalója és takargatnivalója. Közölte, hogy Orbán Viktort már többször színvallásra szólították fel, a miniszterelnök rendelkezésére áll az a törvényi eszköztár, mellyel megtudhatná, hogy a magyar államigazgatáson belül kik érintettek a beutazási korlátozásban és milyen indoklást kaptak.

Schiffer szerint két leegyszerűsített álláspont van az ügyben, az egyik szerint van egy súlyosan korrupt magyar kormány, az Egyesült Államok pedig segíteni próbál ezen a helyzeten. A másik szerint Amerika Magyarország szuverenitása ellen intézett támadást. Az LMP szerint mindkét álláspontban van igazság, de egyik sem igaz – közölte a párt társelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik