Belföld

Ötmilliót akar Vida Ildikó Goodfriendtől

De azt is kérte a hatóságtól, hogy függessze fel az eljárást addig, amíg ki nem derül, hogy felfüggesztik-e az ügyvivő diplomáciai mentességét.

Vida Ildikó NAV-elnök jogi képviselője, Futó Barnabás a VS.hu-nak elmondta, hogy a bíróságnak az amerikai külügyminisztériumhoz kell fordulnia Goodfriend mentességének felfüggesztéséért éppúgy, mint amikor egy mentelmi joggal rendelkező képviselő esetén a parlamentet keresik meg. Vida csütörtökön perelte be a diplomatát, mert a Heti Válasznak adott interjúban arról beszélt, hogy az adóhatóság elnökének köze lehet korrupciós ügyekhez. Ötmillió forint sérelemdíjat vár el tőle.

Goodfriend valójában nem beszélt egyszer sem konkrétan Vidáról, a lapban azt mondta: „Konkrét személyekről nem beszélek, de az információ, amelyre a beutazási tilalmat alapoztuk, nem pusztán arra vonatkozik, hogy az érintettek keveset tettek. Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek.”

Futó azt mondta, nem tudja megítélni, mekkora az esély Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztésére, a döntés az amerikai kormányon múlik. Arra például már volt példa, hogy egy diplomata ittasan balesetet okozott és emiatt elindulhatott eljárás, most viszont más természetű ügyről van szó.

Korábban Futó Barnabás a Hír24-nek azt állította, hogy Vida Ildikót nem Orbán Viktor ultimátuma befolyásolta abban, hogy pert kezdeményezzen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik