Belföld

Az LMP-nek már Kóka János jut eszébe a Fideszről

Az egykori SZDSZ-es gazdasági és közlekedési miniszter legrosszabb napjait idézik a kormánypárt közlekedéspolitikai tervei – közölte a párt.

A kormány ötletszerű megoldásokkal igyekszik befoltozni a költségvetés lyukait, ezért kész szétverni a közösségi és közúti közlekedés rendszerát is – áll a párt társelnöke, Széll Bernadett, valamint Keresztes László Lóránt közlekedéspolitikai szakszóvivő által jegyzett közleményben.

A kormány sutba dobja az elfogadott közlekedésfejlesztési stratégiát, hogy több tízmilliárd forintot szedhessen be jövőre, miközben nem vesz tudomást ennek társadalmi, gazdasági és környezeti kárairól. A Budapestet és más nagyvárosokat elkerülő autópálya-szakaszok fizetőssé válásával jelentősen nőhet a forgalom a településeken és az alsóbb rendű országutakon, nő a balesetveszély, a környezetterhelés és a menetidő.

A párt hasonlóan kártékonynak tartja a vasúti közlekedést érintő elképzeléseket, a környezetbarát közösségi közlekedés fejlesztése helyett szétvernék a menetrend működő részeit is, ami az LMP szerint már a szocialista kormányok legrosszabb napjait idézi. A kormánynak korszerű, környezetbarát, gazdaságilag is fenntartható megoldásokra kellene törekednie, azt várják, hogy vessenek véget az ötletpolitizálásnak és a lakosság véget nem érő sarcolásának – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik