Belföld

A DK szerint kicenzúrázták Gyurcsányt

A pártelnök az MTI megkeresésére adott interjút, amit végül mégse hoztak le.

A háromnapos brüsszeli hivatalos úton tartózkodó Gyurcsány Ferenc a Magyar Távirati Iroda megkeresésére interjút adott, melyben kül- és belpolitikai kérdésekre válaszolt – közölte a Demokratikus Koalíció az ATV-vel. Az MTI brüsszeli tudósítója a végleges szöveget átnézésre visszaküldte, de azon a DK sajtóirodája semmilyen változtatást nem kért. Az interjú mégsem jelent meg, „az MTI budapesti központja letiltotta” – áll a közleményben.

A párt szerint cenzúra történt, „ilyen szégyen egy demokráciában elképzelhetetlen lenne” – állítják. Az MTI csütörtökön délután kiadott egy Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos másik hírt, aminek végén említést tesznek az esetről. A szövegben ez áll:

A volt kormányfő kitért arra is, hogy szerdán interjút adott a Magyar Távirati Irodának a látogatásról és releváns kül- és belpolitikai ügyekről, amelyet végül a hírügynökség nem tett közzé, mint fogalmazott: az MTI vezetői az általa korrektnek nevezett elkészült anyag kiadását letiltották.

„Ez a legszégyenteljesebb és legsúlyosabb cenzúra” – fejezte ki tiltakozását és felháborodását a volt kormányfő, felszólítva egyúttal a hírügynökség vezetőit ennek a gyakorlatnak a beszüntetésére és az elkészült anyag csonkítatlan közzétételére. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik