Belföld

Így tanít a korrupcióról Goodfriend

Az amerikai nagykövetség által közzétett videóból kiderül, milyen eszközöket vetnek be a korrupció ellen, például megtagadják a vízumot a korrupt tisztviselőktől.

A budapesti amerikai nagykövetség feltöltött egy videót a Facebook-oldalára, ahol a kormány drogügyekkel és bűncselekményekkel foglalkozó szervezete 60 másodperces videóban mutatja be, hogyan küzdenek a nemzetközi korrupció ellen.

A Nemzetközi Kábítószerügyi és Rendészeti Hivatal tisztviselője, Brook Darby elmagyarázza, hogy mi is a korrupció. „Rendőrök, akik kenőpénzt követelnek a bűncselekmények áldozataitól. Tisztviselők, akik ellenszolgáltatást várnak az állami szerződésekért. Tekintélyelvű vezetők, akik az állam zsebéből lopnak, hogy saját vagyonukat gyarapítsák. Ez mind példa a korrupcióra, mely aláássa az állampolgárok hitét a kormányukban, táplálja a szervezett bűnözést és a terrorizmust, valamint rontja a gazdasági versenyt.”

Az Egyesült Államok korrupcióellenes intézkedései kapcsán a tisztviselő szerint a jó hír az, hogy az USA segíti a kormányzati hivatalnokok, állampolgári aktivisták, újságírók és a versenyszféra bevonásával folytatott globális korrupcióellenes mozgalmat.

„Az átláthatóságra és elszámoltathatóságra törekvő civilszervezeteket is támogatjuk, megtagadjuk a vízumot a korrupt tisztviselőktől, valamint segítünk abban, hogy az országok visszaszerezhessék a korrupt vezetők által külföldön elrejtett közpénzeket” – derül ki a Facebookon közzétett szövegből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik