Belföld

Orvoshiány van a János Kórházban

Előfordulhat, hogy egy gyerekröntgen értékelésére 2-3 napot kell várni.

Buda legnagyobb kórházába, a Jánosba kaptak beutalót ultrahangra egy egyéves gyermek szülei, miután a gyermek gyakran hányt – számol be egy esetről az Index. A kórházban azonban nem volt gyermekradiológus, aki hasi ultrahangot készítene, a nővér ezért visszaküldte a szülőket a háziorvoshoz, hogy inkább egy másik kórházba kérjenek beutalót. A János Kórház a portállal közölte, hogy hasonló esetek előfordulhatnak az orvoshiány miatt, de sürgős eset soha nem marad ellátatlanul, és a helyzet a kórházban ápolt betegek állapotát nem veszélyeztetheti.

A János Kórházban és a hozzá tartozó volt Budai Gyermekkórházban jelenleg egy-egy gyermekradiológus szakorvos dolgozik, akik a beutalt betegeket csak időpont-egyeztetés után tudják fogadni, de ha a szakorvos szabadságon van, elképzelhető, hogy a vizsgálatot nem tudják azonnal elvégezni. A sürgős vizsgálatokat viszont minden esetben megoldják a János Kórház főépületében 0-24-ig dolgozó ultrahangszakorvosok.

Az egészségügyi ellátás egyre nehezebb körülmények között történik, súlyos szakember-, műszer- és anyaghiány van. A dolgozók egyre rosszabb feltételek mellett dolgoznak, a helyzeten változtatni nem tudnak, de igyekeznek alkalmazkodni a nehézségekhez – tájékoztatta az intézmény a portált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik