Belföld

Orbán nem nézi hülyének a magyart, erőt, egészséget kíván

A nép kérdéseire válaszolt a magyar miniszterelnök. Vida Ildikó és a vasárnapi zárva tartás kérdése is előkerült.

Orbán Viktor kedden délelőtt a Blikk szerkesztőségébe látogatott, ahol olvasói kérdésekre válaszolt. „Egészen más észjárás szerint gondolkodunk” – felelte egy kérdésre.

„Miért nem oldják föl az olajügyeket?” – írta az egyik olvasó, mire rövid, tömör válasz érkezett: „föl vannak oldva”. Tény, hogy az olajaktákból napvilágot láttak érdektelen iratok vagy olyan dokumentumok, melyen minden érdemi adatot kitakartak.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Egy rövid kérdés. Miért nézi teljesen hülyének a magyar népet?” – kérdezték Orbánt. „Nem nézem annak. A kormány a tisztelet kultúrájának alapján áll. Erőt, egészséget” – áll a válaszban.

Azt is megtudtuk a miniszterelnöktől, hogy nem támogatnak semmilyen bezárást, más észjárás szerint gondolkodnak, azt akarják elérni, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni. A kitiltási botránnyal kapcsolatban elmondta, hogy ha egy köztisztviselőt korrupcióval vádolnak meg, azonnal forduljon bírósághoz és bizonyítsa igazát – ha ezt Vida Ildikó nem teszi meg, akkor távoznia kell és alapos vizsgálatokra számíthat.

„Mikor mond már le végre?” – kérdezték a miniszterelnököt, aki erre azt válaszolta: „De hiszen csak most választottak meg! Boldog karácsonyt!” Kiderült az is, hogy Orbán Gáspár várhatóan nem lesz király, mert „megveszekedett kálvinista republikánus”. László arra volt kíváncsi, hogy miért nem mer kiállni Orbán az emberek elé. „Sok mindent vágtak már a fejemhez, de hogy gyáva lennék azt még sosem” – felelte a kormányfő.

Baldauf László CBA-vezér egymillió eurós autójával kapcsolatban a miniszterelnök annyit mondott, hogy Baldauf „egy decens úriember és semmiképpen nem haver”. „A mi filozófiánk élni és élni hagyni. Ezért nem elvenni akarunk, hanem segíteni. Remélem az idő ezt majd az ön személyes életében is igazolni fogja” – ezt is olvashattuk Orbántól. „Az amerikaiak a barátaink. Szó szerint a Jóbarátaink, ezért már nincs is szükségünk ellenségekre” – viccelődött (?) a kormányfő az egyik válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik