Belföld

Kovács: nem feladatunk kiszámolni, hány embert rúgnak ki

A magyaroknak egyébként sem az az érdeke, hogy olcsó áruhoz jussanak, a kormány pedig nem korrupt – állította Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatóján.

„Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen arról, hogy hány nagy boltnak kell költöznie vagy hogy hány embert fognak kirúgni a szabályozás miatt” – ezt mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő kedden arról, hogy elfogadták az áruházláncokat büntető törvényeket. „Ezt majd az érintettek kiszámolják” – idézi az Index Kovácsot.

Kovács szerint a kisebb versenytől nem lesz élelmiszerár-növekedés és egyébként sem az ár a legfontosabb szempont, mert „a magyaroknak nem érdeke, hogy alacsony minőségű termékhez jussanak hozzá dömpingáron”. Azt is kijelentette, hogy nem piactorzító a szabályozás, mert „mindenkire egyformán vonatkozik”, „a tisztességesen beruházó élelmiszerláncoknak nem lesz mitől tartania”.

A kitiltási botránnyal kapcsolatban azt mondta, hogy napról napra bebizonyosodik, hogy nincs intézményesült korrupció a kormányban és a magyar bűnüldöző szervek is teszik a dolgukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik