Belföld

Már komolyabb mínuszok is jöhetnek

Vasárnap borús idő várható, és úgy tűnik, csak kedden süt majd ki a nap, és a hét második felében már akár mínusz 6 fok is lehet.

Vasárnap túlnyomóan borult, párás idő lesz, a Dunántúlon sokfelé, másutt csak elszórtan várható eső, az esti órákban, a Bakonyban havas eső is eshet. Nyugaton még jelentős mennyiségű lesz a lehulló csapadék. A Nyugat-Dunántúlon megélénkül, néha meg is erősödik az északi, északnyugati szél, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között alakul. Késő este 1, 5 fokra számíthatunk.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben főként délen és keleten várható eső, Északi-középhegységben havas eső is lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Kedden északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél – a középső területek kivételével – többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellet kevés lesz a felhő, estefelé lehet nyugaton fátyolfelhős az ég. Csapadék nem valószínű. A többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Csütörtökön nyugatról felhők vonulnak kelet felé, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északnyugaton lehet estefelé kisebb eső. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Pénteken változóan felhős, főként reggel foltokban ködös idő várható, csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható, legfeljebb néhol lehet kisebb eső. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik