Belföld

Veszélyes lehet a köd pénteken

Öt megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Borús idő várható, de akár 11 fokig is felmelegedhet a hőmérséklet.

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológia Szolgálat a tartós, sűrű köd miatt, amely főként északkeleten és a Tiszántúlon okozhat nehézségeket a közlekedésben a déli órákig. Az ország más részein is előfordulnak korlátozottabbak látási viszonyok, de kiterjedt sűrű köd nem jellemző.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Tiszántúlon és az északkeleti megyékben délutánig több-kevesebb napsütés várható. Az éjszakai köd, illetve az abból képződő rétegfelhőzet kisebb körzetekben tartósabban is megmaradhat. Napközben a Dunántúlon és a középső területeken elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporra. A keleties szél az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton borult párás idő várható sokfelé esővel. Az északkeleti, északi szél a Dunántúlon megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

Vasárnap borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, a nap második felében a Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső, a Bakonyban esetleg havazás is lehet. Az északi szél megélénkül, a Dunántúl északi felén helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon vékonyodik el helyenként a felhőzet. Szórványosan várható eső, havas eső, a hegyekben néhol havazás is lehet. Az északi szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik