Belföld

Szinte az összes magyar egyetem leáll karácsonykor

A karácsonyi ünnepek alatt 12 egyetem zárja be kapuit. A szénszünettel a felsőoktatási intézmények milliókat spórolnak.

A megkérdezett 19 egyetem közül 12 felfüggeszti működését a karácsonyi ünnepek idére – írja a Napi Gazdaság. Az érintett intézmények oktatói és munkatársai kötelező szabadságukat töltik a rektori utasításra elrendelt szünetben.

A Szegedi Tudományegyetem december 24-től január 4-éig tartja zárva kapuit, az egészségügyi egységek kivételével. A Debreceni Egyetem központilag nem tervez téli leállást, de néhány kar saját hatáskörében döntött a rövidebb munkarendről, a Pécsi Tudományegyetem szintén ezt a megoldást választotta. A Szent István Egyetem december 22. és január 5-e között igazgatási ügyelettel látja el teendőit, a gödöllői egyetem munkatársai kötelező szabadságukat töltik – takarékossági okokból.

Fotó: Neményi Márton

Minden marad a normál kerékvágásban a veszprémi Pannon Egyetemen, a Hoholy-Nagy Művészeti Egyetemen.
A Nyugat-magyarországi Egyetem december 22. és január 4. között spórol a fűtésszámlán, ami miatt a vizsgaidőszakot is felfüggesztik, ezzel a lépéssel több millió forintot spórolnak.

A Budapesti Corvinus Egyetem is pénzügyi okokból áll le december 22. és január 4. között, ahogyan az Eötvös Loránd Tudományegyetem is – az ő hallgatóik azonban a Lágymányosi Campuson vizsgázhatnak.

A műegyetem hallgatói is egy kis szünetet kapnak, méghozzá december 24. és január 4-e között. A Semmelweis Egyetem bizonyos egységei pedig már december 19-én leállnak, egészen január 4-éig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik