Belföld

Nyilvános az MTVA eladósodásának története

Az MTVA annyi kölcsönt vett fel, amennyi egy egész éves költségvetése. Érdekli hogyan, mire? Az atlatszo.hu megszerezte a hitelcsomag dokumentációját.

Az atlatszo.hu megszerezte és közzétette az MTVA Kunigunda utcai székházának megvásárlásához kapcsolódóan kötött gigantikus összegű hitelszerződés-csomagot, valamint a hozzá kapcsolódó előkészítő anyagot.

2012 végén az MTVA igen komoly – a közmédia akkori közlése szerint 63 milliárd forint értékű – finanszírozási csomagot (hosszú lejáratú ingatlanvásárlási forintalapú hitel, középlejáratú forintalapú forgóeszköz hitel, folyószámla-hitel, bankgarancia-keret) hozott tető alá négy bankkal – írják.

Az oknyomozó portál szerint ekkoriban már tudható volt, hogy a csomagból önmagában 140 millió euró (akkori árakon 43,7 milliárd forint) – azaz a székházvásárlással kapcsolatban ezt megelőzően az MTVA által kommunikált 21,4 milliárd forintos összeget jóval meghaladó tétel – az ingatlanvásárlási hitel, a fennmaradó részt pedig „modernizációs és műszaki fejlesztésekre, valamint a közmédia 2010 előtti adósságállományának törlesztésére fordítják”.Fotó: MTI

Bár az MTVA vonakodott nyilvánosságra hozni az adatokat, a bíróság első és másodfokon is a tényfeltáró portálnak adott igazat. Az atlatszo.hu most teljes egészében nyilvánosságra hozta a 3 DVD-n átadott iratcsomagot, honlapjukon bárki megnézheti, hogyan adósodott el az MTVA.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik