Belföld

Lázár cáfol: Giró-Szásznak semmi köze fia lakásához

A Miniszterelnökséget vezető politikus nemcsak áll minden vizsgálat elé, a politikusok rokonainak vagyoni helyzetét is átláthatóbbá tenné.

„Állok minden vizsgálat elé. Eddig 12-szer vizsgálták át a vagyoni helyzetemet, és soha semmilyen kétség nem merült fel” – mondta el a Délmagyarnak Lázár János a fiának vásárolt svábhelyi ingatlan miatt kirobbant botrány kapcsán.

A csúcsvezető még egy olyan javaslatot is támogatna, amely átláthatóbbá teszi – a személyiségi jogok megsértése nélkül – a képviselők családtagjainak vagyoni helyzetét. Lázár a transzparencia mellett tette le voksát: „Kiemelten fontosnak tartom, hogy az Országgyűlés tagjait ne érhesse az a vád, hogy bármit is eltitkolnak a saját vagy a családjuk vagyoni helyzetéről” – fogalmazott.

Lázár János a Délmagyarországnak azt is elmondta: „Giró-Szász Andrásnak az égvilágon semmi köze nincs a lakáshoz. Egy kereskedelmi banktól vettem, annyit tudtam, hogy egy lízingben bedőlt cég volt az előző tulajdonos”.

A Hír24 elsőként írta meg: Lázár János frissen vásárolt svábhegyi lakásában Serfőző Péter, Gíró-Szász András későbbi sógora is tulajdonos volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik