Belföld

A Kehi elkaszálta a földpályázati rendszert

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) földbérletpályázatainak 28 százalékánál nem lett volna szabad a szerződést megkötni - írja a Népszava.

Harangozó Gábor MSZP-s politikus a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) földbérletpályázatainak ügyében végzett Kehi-vizsgálat eredményéről beszélt a Népszavában. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke elmondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 428 pályázat tételes ellenőrzése után jutott erre a megállapításra.

Valótlan adatok, szubjektív pontszámok

A pályázatok 28 százaléka esetében nem lett volna szabad a szerződést megkötni, s ebből 14 százaléknál, azaz több mint 40 pályázatnál a pályázó valótlan adatokat közölt vagy nem felelt meg a kiírás feltételeinek. A fennmaradó pályázatok negyedénél, mintegy 80 esetben pedig a gazdasági terv szubjektív pontszámaival nyert a pályázó – emelte ki a vizsgálat eredményeiből a szocialista politikus.

Fotó: MTI

“A Kehi elküldte a kormánynak a jelentést és a javaslatait arról, milyen változtatásokra lenne szükség. Ennek eddig semmilyen érdemi következménye nem volt, ezért a jövő héten a Kehi-vizsgálat ügyében több kezdeményezést is teszünk Gőgös Zoltánnal, az MSZP elnökhelyettesével, akivel együtt néztük át a dokumentumokat” – mondta Harangozó Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik