Belföld

Gyurcsányról és Goodfriendről kérdez a kormány százmillióért

Egyebek mellett arra kíváncsiak, hogy elképzelhetőnek tartjuk-e a volt miniszterelnökről, hogy külföldi érdekekkel szövetkezve árt Magyarországnak és ki kell-e tiltani őt a Parlamentből.

Az „ellenfelek” megítéléséről készíttet felmérést a Miniszterelnökség a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet Kft.-vel, mely novemberben kapott százmillió forintos megbízást „kvantitatív közvélemény-kutatási feladatok ellátására” – írja az Index. A felmérés az elmúlt napokban kezdődött.

A portál szerint a szavazási hajlandóságról és pártszimpátiáról feltett kérdések után a telefonos kérdezőbiztosok Gyurcsány Ferenc és André Goodfriend megítéléséről is kérdezősködnek. Figyelemre méltó az a kérdés, hogy a válaszadó elképzelhetőnek tartja-e, hogy a volt miniszterelnök külföldi érdekekkel szövetkezve árthat Magyarország érdekeinek és arról is érdeklődnek, hogy a válaszadó szerint ki kell-e tiltani őt a Parlamentből.

A felmérés előkészítésekor még nem tört ki az újabb botrány, melyben John McCain amerikai szenátor lefasisztadiktátorozta Orbán Viktort, de már zajlott az amerikai kitiltási ügy, így azt is megkérdezik, hogy mit gondolnak a válaszolók André Goodfriendről, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjéről.

Update: 

A Kód Kft. tájékoztatása szerint “a cikkben említett közbeszerzési eljárásban a Táraság részére a Miniszterelnökségtől megrendelés nem történt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik