Belföld

Együtt: mondják fel a paksi szerződést!

Az Együtt- A Korszakváltók Pártja szerint "Orbán Viktor erkölcstelen keleti politikája" - a keleti nyitás - ezen a héten látványosan megbukott.

Kapcsolódó cikkek

Erről Szelényi Zsuzsanna független képviselő beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. Hozzátette: teljesen új alapokra kell helyezni az ország külpolitikáját, aminek első lépéseként fel kell mondani a paksi szerződést.

Szelényi szerint Orbán Viktor keleti politikája az “azeri gyilkos” kiadatásával kezdődött, miközben máig nem lehet tudni, hogy annak mi lett az eredménye. A paksi szerződéssel kapcsolatban elmondta: szerinte az nem szól másról, mint hogy Orbán Viktor tízmilliárd euró szabad felhasználású hitelt kapott egy valamikor felépítendő atomerőműre, de a részleteket már előre titkosították 15 évre. Ehhez kapcsolódva azt követelte, hogy a kormányzat ne nyúljon hozzá a hitelhez.

INA-részvények a Gazpromnak?

Szelényi elképesztő lépéseknek nevezte, hogy a magyar kormányzat az ukrán válság idején felszólalt az Oroszország elleni szankciók ellen, a Gazprom elnökének látogatását követően pedig Magyarország leállította a gázszállítást Ukrajna irányába. Kiszivárogtak olyan hírek is, hogy a Mol kezében lévő INA-részvényeket a Gazpromnak adják el – tette hozzá.

Fotó: Berecz Valter

A független képviselő szerint ezek a lépések súlyosan rombolták Magyarország hitelességét a szövetségeseink szemében, nem csoda, hogy John McCain republikánus szenátor is súlyos szavakat mondott a magyar demokráciáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik