Belföld

Egy helyettes államtitkár, aki egymilliót ver Orbánra

bódi gábor (bódi gábor)
bódi gábor (bódi gábor)

A Miniszterelnökség jolly jokere lehet Bódi Gábor helyettes államtitkár, aki négy vezető, állami vagy államhoz köthető posztot tölt be egyszerre, és 2 600 000 forintot visz haza havonta közpénzből – írja a hvg.hu.

A Miniszterelnökség infokommunikáció összehangolásáért felelős helyettes államtitkárának vagyonnyilatkozata nem nyilvános, mert az állami vezetők közül csak a politikai szereplőknek szabadon elérhető ez a dokumentum, tehát a miniszterelnöknek, a minisztereknek és az államtitkároknak. A szakmai vezetőnek számító közigazgatási államtitkáré és a helyettes államtitkáré viszont nem.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A hvg.hu viszont tételesen kikérte, hogy az egyes szervezeteknél mennyit keres, és mindenhol részletesen megindokolták, miért közérdekű adat. A Miniszterelnökség sajtóirodája erre már kiadta, hogy mennyit is keres Bódi.

Az álláshalmozásnak köszönhetően kis kerekítéssel havi 2 millió 646 ezer forintot visz haza, amellyel megelőzi közvetlen főnökét Lázár Jánost, aki 1 millió 100 ezer forintot kap, de Orbán Viktor miniszterelnöknél is közel 1 millió forinttal kap többet (a miniszterelnök 1 millió 700 ezret keres).

Bódi nemcsak állami vezető, hanem egy szakmai testület elnöke, egy állami tulajdonú kft. ügyvezetője, és még igazgatósági tag is. A Miniszterelnökség szerint viszont teljesen szabályos az álláshalmozás, de azért az egyik posztjáról majd le fog mondani.

Persze a milliók nemcsak az állami posztokért kapott havi juttatásokból érkeztek Bódi felé, hiszen mielőtt beállt volna a köz szolgálatába, több mint 63 milliót vett fel osztalékként Giró-Szász András egykori cégéből, a Strategopolisból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik