Belföld

Ónos eső: nem tudják rendbe hozni a tévéadást a Börzsönyben

A UPC már elhárította a hibákat, de az Antenna Hungáriánál Gerecse térségében továbbra sem állt helyre a szolgáltatás.

Szűcs László, a UPC Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója az MTI-nek csütörtökön elmondta: a hibák elhárítása befejeződött. Korábban a cég szolgáltatása a rendkívüli időjárás okozta áramkimaradás miatt Gödöllőn, Monoron, Üllőn, Kistarcsán, Kerepesen és Mogyoródon állt le.

Nem tudják megközelíteni a telephelyet

Ezzel szemben Tóth András, az Antenna Hungária Zrt. kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére arról tájékoztatott, hogy az AH és az érintett szakszolgálatok, áramszolgáltatók továbbra is közösen dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. Kimaradás van a Gerecse és a Nagy-Hideg-hegy körzetében a MinDig TV és MinDig TV Extra adásában. A Nagy-Hideg-hegyen az áramszolgáltatás leállása okozza a tévéadás kimaradását. A Gerecse térségében az ónos eső miatt a fák tömegével dőltek ki, itt a cég telephelyét sem lehetett megközelíteni, ez nehezítette a javítási munkálatokat – tette hozzá.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága csütörtökön délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szolgáltatásaik zavartalanul működnek, az áramellátást, ahol szükséges továbbra is pótolják.

A Vodafone-nál is lehet gond

A Vodafone szolgáltatása a Gerecse térségében egy kisebb területen még mindig akadozhat – tájékoztatta a mobilszolgáltató sajtóosztálya az MTI-t. Az időjárási viszonyok csütörtökre javultak, így abban bíznak, hogy a nagyobb gépekkel már jobban hozzá lehet férni a bázisállomásokhoz. Ahol áramkimaradás van, ott dízelaggregátorokkal biztosítják a Vodafone bázisállomásainak működését.

A Telenor mobilszolgáltatásában nincs fennakadás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik