Belföld

Nem tudjuk meg, mennyi pornót néznek a képviselők

Az Origo szerette volna megtudni, hogy az Országgyűlésben hányszor, hány gépen próbáltak meg felnőtt tartalmú oldalakat elérni.

Az Országgyűlés Hivatala közölte, hogy a portál újságírója elvesztette a képviselők internet-használati szokásainak nyilvánossá tételéért indított pert. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a képviselők közfeladatának ellátásához biztosított számítógépek adatforgalma személyes adatnak minősül.

Az indoklásban megállapították, hogy egy számítógép adatforgalmában a magán- és közcélra használt adatok elkülönítése nem lehetséges, a közfeladat ellátása során látogatott internetes oldalak listája is személyes adatnak minősül.

Az újságíró még tavaly tette fel a kérdést arra vonatkozóan, hogy a képviselők „felnőtt tartalmú oldalakat az elmúlt egy évben, hányszor, hány parlamenti laptopról vagy pc-ről próbáltak meg letölteni”. Az Országgyűlés Hivatala adatvédelmi okokból megtagadta a választ, ezután indult per.

Tavaly az Index is utánanézett, hogy mire kíváncsiak a parlamentben internetezők a portálhoz tartozó, erotikus tartalmakat is felvonultató Velvet.hu-n. A legnépszerűbb tartalmak közt volt a „Miley Cyrus punciját csak az nem látja, aki nem akarja” című írás és az a cikk is, ami arról szólt, hogy a svéd strandokon már lehet önkielégíteni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik