Belföld

Beismerő vallomást tett a viszi gyilkos

A 18 éves férfi új életet akart kezdeni, ezért rabolt ki egy idős asszonyt.

Kitervelten, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt indult eljárás az ellen a 18 éves viszi férfi ellen, akit kedden vettek őrizetbe, csütörtökön pedig előzetes letartóztatásba helyezték. A gyilkos beismerő vallomást tett, azzal indokolta tettét, hogy új életet akart kezdeni, el akart költözni a faluból, hogy máshol álljon munkába és ehhez pénzre volt szüksége.

A helybeli férfi már korábban a rendőrség látókörébe került vagyon elleni, illetve kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. A rendőrök elfogása után többször kihallgatták, aminek során ellentmondásba keveredett, végül a bizonyítékok miatt megtört és beismerő vallomást tett.

A férfi a faluban terjedő pletykák miatt remélte, hogy pénzt talál az egyedül élő 71 éves asszony házában. Késő este kicsalta a bejárati ajtóhoz és egy vascsővel fejbeverte. Átkutatta a lakást, de csak 10-20 ezer forint közti összeget talált. Otthon elégette a ruháját és a cipőjét, másnap pedig elutazott Sárvárra, hogy ott munkába álljon. A rendőrök az új munkahelyének szállásán fogták el.

A rendőrség szerint többszörösen minősített emberölést követett el, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik