Belföld

Még 26 településen nincs áram az ónos eső miatt

Országszerte 6100 fogyasztó volt áram nélkül szerda reggel a katasztrófavédelem közlése szerint. A legtöbb áramkimaradás Pest megyében történt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság az áramszolgáltatóval együttműködve folyamatosan dolgozik a hiba elhárításán. A többi között aggregátorokat szállítanak a településekre.

A hét eleji időjárás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében, illetve a fővárosban vannak még lezárt útszakaszok. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte, hogy Budapest XII. és a II. kerületében harminc tűzoltó dolgozik a károk felszámolásán. Munkájukat a Pilisi Parkerdő Zrt. favágói segítik.

Szerda reggel nehezen, vagy nem lehet közlekedni a fővárosban Karthauzi utcában, a Konkoly Thege Miklós utcában, a Csillagvölgyi úton, a Béla király utcában, a Magas utcában, az Irhás-árokban, a Melinda úton és a Hollósi úton. A Budakeszi út még mindig le van zárva. Budakesziről a fővárost Budaörs vagy Perbál irányából lehet megközelíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik