Belföld

Járhatóak az utak, de vannak ködös, párás szakaszok

Az ország nagyrészén jók a látási viszonyok, az autópályák, a fő- és mellékutak többsége viszont vizes, nedves. A Dunántúlon és a Bakony egyes területein csak 100-150 méter a látótávolság.

Az Útinform hajnali 5 órakor kiadott jelentése szerint ködfoltok nehezítik a közlekedést Ajka térségében, illetve a Dunántúl nyugati és északi részén, továbbá Borsod, Csongrád, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a párás levegő miatt 100-150 méter a látótávolság.

Vas, Zala és Baranya megye eges területein, valamint Csongrádban szemerél az eső, másutt csapadékmentes az idő. Az utakon közlekedőknek nem kell heves szélrohamoktól tartani, Mohács körzetének kivételével szélcsend van az országban.

A hajnali mérések egyelőre nem szólnak arról, milyenek az útviszonyok a magasabban fekvő területeken, főleg ott, ahol az elmúlt napokban szinte lehetetlen volt közlekedni: Pest megye egyes településein és különösen a Pilisben (Dobogókő és Pilisszentkereszt környéke), illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megye bizonyos részein. Budapest magasabban fekvő kerületeiben sem lehetett közlekedni, például a Normafánál, vagy a Svábhegyen. A korábbi prognózisok szerint csütörtököig tarthat a hét elején esett ónos eső miatti veszély.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik