Belföld

Ellen-Hír TV épülhet közpénzen

Szakadhat a jobboldali média. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó csatorna megpróbálja magához kötni munkatársait, nehogy elcsábítsák őket.

A HVG.hu úgy értesült, hogy az elmúlt napokban a Hír TV több szerkesztőt és műsorvezetőt azzal keresett meg, hogy úgy írnák át munkaszerződésüket, hogy ha kilépnek a cégtől, akkor másfél éven keresztül nem helyezkedhetnek el rivális médiánál. A portál forrásai szerint elképzelhető, hogy így akarják elejét venni annak, hogy a jobboldali csatorna tapasztalt munkatársaiból építsen fel a közmédia egy ellen-hírcsatornát.

Mindez az Orbán Viktor és Simicska Lajos közti konfliktus újabb frontját jelentheti, miután a parlamenti választások után a miniszterelnök szembement a Fidesz gazdasági hátországát irányító milliárdossal.

A HVG.hu a közmédiát fenntartó MTVA-nál dolgozó magas beosztású forrásoktól úgy értesült, hogy a jövő tavasztól mindenképpen emelnék a híradók számát, ehhez azonban jelenleg nincs elég munkatársuk. Simicska médiaérdekeltségei eközben kevesebb állami hirdetést kapnak, a Hír TV-ben is több műsor megszűnt, takarékossági intézkedéseket vezettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik