Belföld

Figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső miatt. Szerdán enyhülhet a helyzet.

További csapadék főként északkeleten várható (átlagosan 3-8 mm). Az alacsonyabban fekvő területeken és az Észak-Alföldön elsősorban eső, ónos eső és havas eső is várható, míg a hegyekben és BAZ megye északi részén havazás valószínű. (A nap második felében a folyékony halmazállapot ismét egyre nagyobb területen lesz jellemző.) A lehulló, vizes hó vastagsága síkvidéken várhatóan nem haladja meg az 5 cm-t – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető jelzéséből.

Másutt, a magasabban fekvő területeken (300 m fölött) lehet napközben gyenge ónos eső vagy ónos szitálás.

Kedden amúgy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső is, de a tegnapihoz képest már gyengébb intenzitással. Az eső mellett a Dunántúlon, az Észak-Alföldön ónos eső, fagyott eső, az Északi-középhegységben havas eső, havazás is kialakulhat. A keleti, északkeleti szél a Dunántúl középső részén és északkeleten többfelé megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -1 és +5 fok között alakul.

Szerdára nem adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok. Túlnyomóan borult lesz az ég, de az Alföld északkeleti harmada fölött már elvékonyodhat a felhőtakaró. Szórványosan fordul elő kisebb eső, szitálás. A délkeleti szél a déli megyékben megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik