Belföld

Áder cáfolja a részeg lövöldözést, de még egy “bűnt” beismer

Ader-Janos(210x140).jpg (Áder János, Fidesz, köztársasági elnök)
Ader-Janos(210x140).jpg (Áder János, Fidesz, köztársasági elnök)

A köztársasági elnök sorkatonaként volt ugyan fogdán, de nem alkohol, hanem focimeccs miatt, és nem egyszer, hanem kétszer.

Az államfő közleményben tudatta, hogy „Vágvölgyi B. András rosszul emlékezik”. Katonai szolgálata alatt nem egyszer volt fogdában, hanem kétszer.

36 éve, 1978-ban a 120-as aknavetősöknél volt felderítő rajparancsnok, őrvezető. Először hét napot kapott, mert egy hideg kora tavaszi reggelen ügyeletesként nem küldte le a többieket – rövid klottnadrág, atlétatrikó – hajnali fél hatkor reggeli tornára.

Áder János az emberi oldala után a sportost is felvillantja, hiszen a második eset az argentin labdarúgó VB-hez kötődik. A mérkőzéseket hajnalban közvetítették. „(Nyitómeccs: Argentína – Magyarország 2:1. De 1:0-ra mi vezettünk, és a magyar válogatott két legjobbját, Törőcsiket és Nyilasit a bíró indokolatlanul kiállította.)”

A meccseket éjjel titokban nézték. Az egyik meccs után őrszolgálatra rendelték, ahol hajnalban az őrhelyén elaludt. Ezért 30 nap fogdát kapott, lefokozták. „Ez a valódi történet. Se őrhelyelhagyás, se ittas lövöldözés, se börtön. Vágvölgyi B. András és az Index – a valóságot durván meghamisító állításaikért – jogi elégtétellel tartoznak – írta a köztársasági elnök.

Áder János arra reagált, hogy az Index idézte Vágvölgyi B. András filmrendezőt, újságírót, aki saját maga mellett az államfőt is feljelentette a Hír TV-nél, amely a kormányellenes tömegtüntetéseinek szervezőinek múltját kezdte „feltárni”. A Magyar Narancs egykori főszerkesztője úgy emlékezett, hogy sorkatonai szolgálata idején fogdatársa volt Áder János.

Korábban kigyűjtöttük, mi mindent tudhatott még meg a Hír TV az ellenzékiekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik