Belföld

Tüntetés tüntetés hátán decemberben

Hat kormányellenes tüntetés is szerveződik az év utolsó hónapjára, ezek közül három december első hetében lesz.

Az atv.hu gyűjtése szerint december 3-ára a világra szóló korrupció ellen szerveznek tüntetést. Eddig csaknem három és fél ezren jelezték, hogy elmennek a Sándor-palotához. Egy nappal később, 4-én csütörtökön is lesz demonstráció újra a korrupció ellen. Ez azonban a Parlament előtt kezdődik és a Várban ér véget. Ha mindenki elmegy, aki eddig jelezte részvételét, akkor több mint ötezren lesznek ezen a tüntetésen. A demonstrálók elsősorban a NAV korrupciós ügyei miatt tiltakoznak, a szervezők között ott van a volt adóellenőr Horváth András, az egykori LMP-s Vágó Gábor és a szekszárdi trafikmutyit kirobbantó Hadházy Ákos, aki korábban a Fideszben politizált.

December 6-án lesz az a demonstráció, melyet a közszolgálati és közalkalmazotti dolgozók szakszervezete szervez. A József nádor térre várják azokat, akik több fizetésért és jobb munkakörülményekért tüntetnek.

December harmadik hetében három tüntetés is lesz. Az első 15-én, El a kezekkel! – Dühös magyarok címmel a magánnyugdíjak felszámolása ellen szerveződik, csaknem 5 ezer főre számítanak a Kossuth téren a szervezők.

Rögtön másnap, december 16-ára a Nemzetgazdasági Minisztérium elé is demonstrációt jelentettek be Nincs hova hátrálnunk! címmel. A szervezők között mások mellett ott van az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoport és a Szabad Oktatást Csoport.

Majd ugyancsak a minisztérium József nándor téri épületénél december 19-én országos devizahiteles demonstrációt tartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik