Belföld

Támogatta a kulturális bizottság a Duna Médiaszolgáltató ötletét

A javaslat arról szól, hogy a közmédia összes tartalomszolgáltatója egy médiumban olvadna össze Duna Médiaszolgáltató Zrt. néven. A Fidesz két új szóvivője nyújtotta be a törvényjavaslatot.

A Dunai Mónika és Tuzson Bence által jegyzett javaslat szerint az elmúlt közel négyéves időszak gyakorlati tapasztalatai azt mutatják, hogy gazdaságossági, költséghatékonysági szempontokra figyelemmel indokolt a négy önálló gazdasági társaságot – a Magyar Televízió Nonprofit Zrt.-t, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt.-t, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt.-t és a Duna Televízió Nonprofit Zrt.-t – egyesíteni.

Dunai Mónika szerint az a fontos, hogy a közmédia megerősödhessen, és ezt segíti, hogy még két csatorna indítását biztosíthatják a jogszabállyal. Nem centralizációról van szó, kevésbé bürokratikus lesz a rendszer, és elbocsátásokról sincs említés a javaslatban.

Az ellenzéknek – a kulturális bizottság ülésén konkrétan Szabó Szabolcs független és Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő szólalt fel a baloldal részéről – nem tetszik a terv, mert egyrészt a kereskedelmi tévék elleni újabb támadást lehet kiolvasni a javaslatból, másrészt nem derül ki, hogy a közmédia mire, mennyit költene és ki ellenőrizné a költéseket, valamint hogy mi lesz a cégek vagyontárgyaival – olvasható az MTI tudósításában.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik