Belföld

Szijjártó NATO-külügyminiszterekkel tárgyal

Az Észak-atlanti Tanács (NATO) külügyminisztereinek találkozóján vesz részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

A külügyminiszterek munkaülésen vitatják meg a szövetség walesi csúcsértekezletén hozott döntéseket, különös tekintettel a tagállamok biztonságát erősítő Készenléti Akcióterv (Readiness Action Plan) végrehajtásának helyzetére – írja az MTI.

Szijjártó Péter emellett egyeztet a NATO-Ukrajna Bizottság ülésén, valamint az afganisztáni Eltökélt Támogatás (Resolute Support) művelethez hozzájáruló partnerekkel kiegészített külügyminiszteri munkaülésen.

A NATO-csúcs után, szerdán a miniszter az Iszlám Állam nevű szervezet elleni nemzetközi koalícióban résztvevő országok találkozóján képviseli Magyarországot, a tanácskozást John Kerry amerikai külügyminiszter vezeti majd.

 Fotó: Kummer János

A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint Szijjártó Péter négyszemközt tárgyal majd Gunnar Bragi Sveinsson izlandi külügyminiszterrel, Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel, valamint a koszovói kollégájával, Enver Hoxhaj-jal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik